ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ DONAIM NAME

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ DONAIM NAME

  • Ιανουαρίου 2017
  • Posted By admin
  • 0 Comments

Ένα σωστό domain name μπορεί να γίνει ένα προτέρημα που θα προσελκύει έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών – πελατών. Ένα λάθος domain name μπορεί να προκαλέσει συγχύση τους επισκέπτες.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ληφθούν υπόψιν τα παρακάτω:

  • Ποιο είναι το θέμα της ιστοσελίδας. Το όνομα χώρου που θα επιλεγεί οφείλει να δίνει μία σαφή περιγραφή της ιστοσελίδας.
  • Ποιός είναι ο στόχος της ιστοσελίδας (κέρδος χρημάτων, απόκτηση προφίλ κ.λ.π.)
  • Σε τι ύφος είναι γραμμένο (χιουμοριστικό, αλαζονικό, περιγραφικό)
  • Σε ποιο κοινό απευθύνεται (σε επαγγελματίες, σε νέους)
  • Λέξεις-κλειδιά.Οι λέξεις- κλειδιά παίζουν σημαντικό ρόλο σε έναν domain. Καλές λέξεις-κλειδιά στο domain μπορούν να βοηθήσουν για υψηλότερη κατάταξη στην μηχανή αναζήτησης

Οι χαρακτήρες που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, λόγου χάρη ο αριθμός 0 και το κεφαλαίο Ο, όπως και οι φθόγγοι που έχουν μεγάλα περιθώρια αβεβαιότητας και παρανόησης , καλό είναι να αποφεύγονται. Το ονομα χώρου δεν πρέπει να δημιουργεί αμφιβολίες για το πώς γράφεται.
Branding
Κρίνεται ωφέλιμο το domain να συμφωνεί με την επωνυμία ή τίτλο της επιχείρησης.

Μήκος ονόματος χώρου
Το domain πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρό και εύκολο στην απομνημόνευση
Όσο μικρότερό και απλούστερο είναι το domain, τόσο το καλύτερο, γιατί είναι εύκολο να το απομνημονευτεί.

Γενικά το domain name που θα επιλεγεί πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο σε μήκος. Δεν είναι καλό να δυσκολεύονται οι υποψήφιοι επισκέπτες, προτρέποντάς τους να θυμούνται μια διεύθυνση με 15-20 χαρακτήρες).

Κατάληξη Domain
Προτιμώνται τα ονόματα χώρου της μορφής .gr ή .com. Η αναγνωρισιμότητα τους από το κοινό είναι πολύ μεγαλύτερη από τα .com.gr, .net, .eu, .biz κλπ. και άρα προσφέρονται για πιο αποτελεσματική κατοχύρωση ονομάτων χώρου.

Καταχωρητές τομέα
Υπάρχουν εκατοντάδες καταχωρητές ονομάτων χώρου στο διαδίκτυο που προσφέρουν domain name registration. Όμως, όπως και πολλές άλλες απάτες στο διαδίκτυο, υπάρχουν καταχωρητές που εξαφανίζονται μέσα σε λίγους μήνες, γι αυτό ένας αξιόπιστος καταχωρητής ονομάτων χώρου θα σας λύσει τα χέρια και θα σας προσφέρει αξιοπιστία.

Comments